Zasavski humanitarni tek v znamenju onkoloških bolnikov

Letos bo 11. zasavski humanitarni tek potekal v znamenju onkoloških bolnikov. Tek bo Igor Gošte organiziral v sodelovanju z DPM Trbovlje, Občino Hrastnik, KRC Hrastnik in Sabino Karaman. V petek, 13. maja, bodo tudi v sodelovanju s skupino za samopomoč onkološkim bolnikom v Zasavju na prenovljenem igrišču v Hrastniku zbirali prispevke za pomoč.

Prispevke bodo zbirali tudi s simboličnim srečelovom na zasavskih tržnicah. Vse srečke so dobitne in vsak dobitnik si bo lahko sam izbral dobitek. Humanitarna sredstva organizatorji že zbirajo, doslej so zbrali že več kot 2000 evrov. Za pomoč se vsem dosedanjim donatorjem iskreno zahvaljujejo.

Tek bo trajal 11 ur ob uradnem odprtju nove atletske steze, glasbenem in kulturnem programu in srečelovu. Častna pokroviteljica teka bo nekdanja biatlonka Tadeja Brankovič. Sodelujoči na teku bodo lahko z donacijami (5 ali več evrov) pomagali pri zbiranju potrebnih sredstev za skupino za samopomoč bolnikov z rakom Trbovlje, ki deluje v okviru Društva onkoloških bolnikov Slovenije. Ob tem je koordinatorka skupine, Lidija Hutar povedala: “Tudi sama sem imela raka dojke in kot vidite, po 27-tih letih sem še vedno tu. Z dobro voljo in veseljem do življenja lahko marsikaj premagamo. S tem, ko ozdraviš, še ni konec zdravljenja, kasneje moraš še sam poskrbeti za razne rekreativne dogodke, se odpraviti v zdravilišča, ki pa si ga marsikateri bolnik ne more privoščiti. Z zbranim denarjem želimo omogočiti kar največ našim članom eno ali dvodnevno razvajanje v enem izmed zdravilišč.”

V petek, 13.maja, se boste med 8. in 20. uro v Športnem parku Log v Hrastniku lahko rekreirali, prisluhnili kulturnemu in glasbenemu programu (tudi skupini The Eccentric), bili na svečanem odprtju prenovljene atletske steze in za dober namen podarili kakšen evro. Tam bodo tudi Tadeja Brankovič, nekateri drugi vrhunski športniki in seveda onkološki bolniki, s katerimi se boste lahko tudi pogovorili. Vljudno vabljeni!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU