Limfedem – kaj moram vedeti o limfedemu

Limfedem je kronično in napredujoče stanje, ki negativno vpliva na kakovost življenja. Ne poznamo načina, kako ga preprečiti, poznamo pa številne ukrepe, s katerimi oteklino zmanjšamo in preprečujemo poslabšanje. Knjižica, ki je nastala, naj vam bo v pomoč pri odkrivanju prvih znakov limfedema, pri iskanju načinov zdravljenja, predvsem pa naj vas spomni na različne načine, s katerimi lahko uspešno preprečimo poslabšanje otekline in vzdržujemo zadovoljivo stanje. (Nataša Kos)

Ogled >>

Nešteto razlogov za življenje

Avtorica knjige, prim. Marija Vegelj Pirc, dr. med. je kot pionirka psihoonkologije že pred mnogimi leti razumela, da zdravljenje telesa ni dovolj, potrebno je zdraviti tudi dušo. Tlakovala je pot Oddelku za psihoonkologijo na Onkološkem inštitutu in pot za organizirano samopomoč bolnikov v slovenskem prostoru; bolniki so dobili svoje Društvo onkoloških bolnikov Slovenije.

“Knjiga Nešteto razlogov je knjiga o vrednotah, velikem poslanstvu in srčnosti. Takšne lastnosti pa odlikujejo tudi njeno avtorico”, je v uvodu zapisala strokovna direktorica Onkološkega inštituta, izr. prof. dr. Irena Oblak, dr. med.

Dosegljiva je na povezavi: http://www.onkologija.org/wp-content/uploads/NestetoRazlogovZaZivljenje_zaSplet.pdf

Ogled >>

Izbrani izdelki za samozdravljenje in pomisleki pri njihovi uporabi v onkologiji

Bolniki pogosto iščejo dodatne možnosti za obvladovanje bolezni in izboljšanje počutja ter posegajo po prehranskih dopolnilih in drugih pripravkih. Dejstvo je, da ti lahko vplivajo na njihov odziv na zdravljenje, na zdravljenje samo in na delovanje celotnega organizma. V knjižici je predstavljenih osem pripravkov, ki vsebujejo rastlinske izvlečke in eden, ki vsebuje vulkanski prah.

Ogled >>

Rak trebušne slinavke

Avtor prof. dr. Borut Štabuc, dr. med., specialist internist gastroenterolog v knjižici opisuje  značilnosti, pojavnost, postopke odkrivanja in ugotavljanja bolezni ter načine zdravljenja raka trebušne slinavke. Spodbuja vas z novimi spoznanji in ponuja vrsto koristnih nasvetov. V poglavju Pričevanje vas bo nagovorila iskrena izpoved bolnice, ki je udomačila svojo bolezen, in med drugim povedala, da jo je ta na poseben način celo osvobodila.

Ogled >>

Rak pljuč

V knjižici vas priznani zdravnici asist. dr. Martina Vrankar, dr. med. in asist. dr. Karmen Stanič, dr. med. opominjata na nevarnosti te bolezni, ko opisujeta značilnosti raka pljuč, postopke ugotavljanja in zdravljenja ter ponujata vrsto koristnih nasvetov. Novosti v zdravljenju prinašajo novo veliko upanje tudi za bolnike z rakom pljuč. V pomoč in navdih vam bodo tudi štiri zgodbe bolnikov in bolnic, ki z nami delijo lastno izkušnjo bolezni.

Ogled >>

Rak ščitnice

Knjižica v tiskani obliki ni več na zalogi.

Avtor prof. dr. Nikola Bešić, dr. med., v popravljeni in dopolnjeni izdaji knjižice Rak ščitnice opisuje nove smernice celostne obravnave bolnikov in odgovarja na njihova vprašanja. Bolniki pa pričujejo o svojem življenju z boleznijo.

Ogled >>

Kirurško zdravljenje raka dojk in rekonstrukcija dojk

Avtorja prim. Matjaž Kaučič, dr. med., in prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., priznana strokovnjaka s področja obravnave raka dojk, namenjata knjižico vsem ženskam ob prvem soočanju z diagnozo raka dojk z namenom, da bi našli v njej oporo pri svoji odločitvi za zdravljenje .

Ogled >>

Rak dojke

Knjižica v tiskani obliki ni več na zalogi.

Prostovoljke programa Pot k okrevanju so na podlagi lastne izkušnje in usposabljanja zbrale vrsto koristnih nasvetov za ženske z rakom dojk, za lažje soočenje s prizadetostjo in boljše okrevanje. Posebno spodbudo dajejo s svojimi pričevanji.

Ogled >>

Rak prostate

Avtor, doc. dr. Boštjan Šeruga, dr. med., nas seznanja z bolezenskim dogajanjem, diagnostičnimi postopki in zdravljenjem raka prostate; v knjigi boste našli odgovore na najpogostejša vprašanja bolnikov ter pričevanja in razmišljanja bolnikov.

Ogled >>

Rak pljuč

Knjižica v tiskani obliki ni več na zalogi.

Avtor, prof. dr. Matjaž Zwitter, dr. med., opominja na nevarnosti te bolezni, ko opisuje značilnosti raka pljuč, postopke ugotavljanja in zdravljenja ter ponudi vrsto koristnih nasvetov. Življenjske zgodbe bolnikov, ki so predstavljene v knjižici, pa vlivajo upanje.

Ogled >>

Rak rodil

Knjižica v tiskani obliki ni več na zalogi.

Avtorica, doc. dr. Marjetka Uršič Vrščaj, dr. med., nas seznanja z rakom rodil z opisi bolezenskega dogajanja in zdravljenja po posameznih organih. Odgovarja na najpogostejša vprašanja bolnic. V knjižici najdemo tudi pričevanja in razmišljanja bolnic s to boleznijo.

Ogled >>

Rak mod

Avtorica, dr. Breda Škrbinc, dr. med., vas seznanja z rakom mod, z njegovim odkrivanjem in zdravljenjem ter odgovarja na najpogostejša vprašanja bolnikov. V pričevanjih bolnikov pa boste našli dodatno spodbudo.

Ogled >>

Rak ščitnice

Avtor, dr. Nikola Bešić, dr. med., v knjižici Rak ščitnice opisuje zapleteno dogajanje od postopkov ugotavljanja bolezni do njenega zdravljenja in odgovarja na vprašanja bolnikov. Tri bolnice in bolnik pa pričujejo o svojem življenju z boleznijo.

Ogled >>

Maligni limfomi

Avtorica, doc. dr. Barbara Jezeršek, dr. med., opisuje bolezensko dogajanje, diagnostične postopke, načine zdravljenja in odgovarja na najpogostejša vprašanja bolnikov. Pet bolnikov/bolnic pa pričuje s svojimi življenjskimi zgodbami. Knjižica je bila izdana leta 2007.

Ogled >>

Hormonsko zdravljenje raka dojk

Knjižica v tiskani obliki ni več na zalogi.

Knjižico je pripravila mednarodna delovna skupina za pomoč ženskam z rakom dojk, ki prejemajo hormonsko zdravljenje, z namenom, da bi razumele predlagano zdravljenje in se zanj laže odločale

Ogled >>

Hormonsko zdravljenje raka

Avtorica, dr. Simona Borštnar, dr. med., vas seznanja s hormonskim zdravljenjem pri različnih diagnozah raka, še posebej pri raku dojk in prostate, ter daje bolnikom vrsto nasvetov za boljše obvladovanje stranskih učinkov zdravljenja.

Ogled >>

Mamografija

Avtorica, prim. Breda Jančar, dr. med., seznanja ženske z mamografijo,metodo za zgodnje odkrivanje raka dojk, in z dopolnilnimi preiskavami. Opisuje spremembe v dojkah, ki so v pomoč pri samopregledovanju. Besedilo je opremljeno z bogatim slikovnim gradivom.

Ogled >>

Zdravljenje bolečine pri raku

Avtorica, prim. mag. Slavica Lahajnar Čavlovič, dr. med., nas seznanja z zapletenim dogajanjem v zvezi z nastankom in zdravljenjem bolečine ter daje bolniku vrsto nasvetov za njeno boljše obvladovanje.

Ogled >>

Kirurško zdravljenje raka dojk in rekonstrukcija dojke

Knjižica v tiskani obliki ni več na zalogi.

Avtorja, prim. Matjaž Kaučič, dr. med., in prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med., priznana strokovnjaka s področja obravnave raka dojk, namenjata knjižico vsem ženskam ob prvem soočenju z diagnozo raka dojk z namenom, da bi našli v njej oporo pri svoji odločitvi za zdravljenje.

Ogled >>

Živeti s kostnimi zasevki

Avtorji so priznani strokovnjaki, specialisti internistične onkologije, in specialistka radioterapije z Onkološkega inštituta Ljubljana. Za bolnike z razsejanim rakom so pripravili nekatere pomembne informacije o značilnostih in nevarnostih zasevkov v kosteh, o njihovem preprečevanju in zdravljenju. Zgodbe bolnikov pa potrjujejo, da je tudi razširjeno bolezen mogoče dobro obvladovati.

Ogled >>

Ostati v gibanju

Knjižica v tiskani obliki ni več na zalogi.

Knjižico so pripravili v Londonu pri »Shire Health London«. Osrednji del temelji na pričevanjih bolnikov z različnih koncev sveta, ki želijo pomagati vsem, ki se soočajo z rakom in zasevki v kosteh. Med njimi pričuje tudi bolnica iz Slovenije.

Ogled >>

Knjiga, ki jo piše življenje

Knjižica v tiskani obliki ni več na zalogi.

Knjiga predstavlja simboličen zaključek humanitarne kampanje Nešteto razlogov za življenje, ki je potekala leta 2011 ob 25. obletnici Društva onkoloških bolnikov Slovenije. Gre za edinstveno zbirko razlogov za življenje, ki smo jih zbirali na spletni strani kampanje www.nestetorazlogov.si naj povrnejo moč in voljo do življenja tudi v najtežjih trenutkih.

Ogled >>

Čas dozorevanja

Knjižica v tiskani obliki ni več na zalogi.

Jubilejna publikacija Čas dozorevanja je izšla leta 2002 ob 15. obletnici društvenega glasila Okno in predstavlja izbor misli, skritih v sliki in besedi. Krasijo jo umetniške fotografije za naslovnice glasila Okno, ki jim je avtor Janez Koprivec dodajal svoje zapise premišljevanja ob njih. Vmes se prepletajo izbrane misli za uvodnike s spremljajočimi fotografijami.

Ogled >>
MENU