Video posnetki vadb

Pred vami so trije sklopi kratkih videoposnetkov vadb, ki so namenjeni vsem bolnikom z rakom pred začetkom zdravljenja, med zdravljenjem ter po zaključenem zdravljenju.

Vadbe so razdeljene v tri sklope, pri čemer vsak sklop vključuje tri težavnostne stopnje.

  1. JUTRANJA RUTINA: Skozi gibanje prebudimo in razgibamo svoje telo.
  2. AKTIVNO SEDENJE: Vadbo za moč in gibljivost izvajamo na stolu. Primerno je tudi za posameznike z gibalnimi ovirami.
  3. VADBA ZA ONKOLOŠKE BOLNIKE: Vadba za moč, ravnotežje in gibljivost. Primerna je tudi za onkološke bolnike v slabšem fizičnem stanju, priporočamo pa, da začnete z vadbo na prvi stopnji.

Kot dodatek smo pripravili še video vadbe za gibljivost celega telesa. Priporočamo, da si znotraj vseh vaj izberete tiste, ki vam ustrezajo ter jih dodate v svojo jutranjo rutino.

Kot morda že veste, ima telesna dejavnost in vadba veliko pozitivnih učinkov na vaše zdravje in počutje, tako pred začetkom zdravljenja, med zdravljenjem kot tudi po zaključenem zdravljenju. Kljub temu pa je pomembno, da je vadba varna in pravilna. Predlagamo, da si pred začetkom vadbe ogledate uvodni video ter video o pravilni stabilizaciji trupa in hrbtenice med vadbo. Prav tako vam priporočamo, da si preberete datoteko z omejitvami in kontraindikacijami za vadbo.

Hvala za vaše sodelovanje, želimo vam prijetno in varno vadbo!

 

 

Print Friendly, PDF & Email