Društva bolnikov in druge humanitarne organizacije

Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS) združuje organizacije s podeljenim statusom humanitarne organizacije v Sloveniji. NFHOS je bil ustanovljen leta 2008 z namenom, da bi spodbudil medsebojno povezovanje vseh slovenskih humanitarnih organizacij in tako izboljšal možnosti skupnega delovanja za boljši družbeni in socialni položaj najbolj ranljivih posameznikov in skupin.

Več o NFHOS

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu. Izvaja programe za dvig kvalitete bivanja v skupnosti in v zagovorništvo socialno šibkejših.  Osrednja dejavnost je promocija prostovoljstva za boljšo in bolj strpno družbo, ki temelji na spoštovanju vseh, ne glede na osebne in življenjske okoliščine

Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, ki na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavlja vse pomembne novice na področju prostovoljstva.

Več o Slovenski filantropiji
Več o projektu prostovoljstvo.org

Projekt Mreže NVO 25×25 omogoča oblikovanje reprezentativne mreže nevladnih organizacij s področja zdravja, katerih dolgoročni cilj je zmanjšati obolevnost za kroničnimi nenalezljivimi boleznimi v Sloveniji in zmanjšati neenakosti v zdravju.

Več o Mreži 25×25

Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo je zveza društev in krovna organizacija, ki združuje nevladne organizacije z namenom splošne preventive javnega zdravja, kajenja, varstva okolja in zmanjšanje umrljivosti in obolevnosti zaradi vdihavanja škodljivih delcev iz zraka oz. okolja.

Več o SZOTK

Zveza za mednarodni nadzor nad rakom (UICC) združuje skoraj 1000 organizacij v 150 državah in gradi skupnost, ki si prizadeva za zmanjšanje bremena raka, spodbuja večjo enakost med državami in izvajanje ukrepov, ki omogočajo obvladovanje raka.

Več o UICC

Evropska zveza bolnikov z rakom (ECPC) vzpostavlja največjo skupnost bolnikov z rakom v Evropi. Vključuje skoraj vse rake, od najredkejših do najpogostejših vrst. Prizadeva si za Evropo enakosti, kjer ima vsak bolnik pravočasno in cenovno dosegljiv dostop do najboljšega zdravljenja, ki ga ima medicina na voljo.

Več o ECPC

Srednjeevropska mreža bolnikov z rakom pljuč (CELCAPANET) združuje organizacije, ki si prizadevajo za opolnomočenje bolnikov z rakom pljuč in ki jim nudijo programe samopomoči. Mreža nudi podporo pri ustanovitvi skupin za samopomoč bolnikom z rakom pljuč posameznim pacientom, svojcem in prijateljem bolnikov.

Več o CELCAPANET

Evropska mreža za raka pljuč je glas bolnikov z rakom pljuč, njihovih družin in preživelih v EU (LUCE). Prizadeva si za ozaveščanje o tej bolezni in za oblikovanje nacionalnih organizacij bolnikov z rakom pljuč.

Več o LUCE

Svetovna zveza za raka trebušne slinavke (WPCC) je mreža organizacij, ki podpirajo bolnike z rakom trebušne slinavke so se združile za to, da v svetu uvedejo spremembo v dobro vseh bolnikov in svojcev, ki so prizadeti zaradi te prezrte bolezni.

Več o WPCC

Print Friendly, PDF & Email