Jožica Mestnik

Imam nešteto razlogov za življenje

Sem Jožica Mestnik, leta 1996 sem pri 40 letih zbolela za rakom dojke in spoznala, da je vsak dan enkraten in lep. Sem optimist, uživala sem v svojem poklicu, kot tudi pri prostovoljnem delu v programu Pot k okrevanju, od leta 2005. Moj moto je: "Pomagaj sočloveku takrat, ko te potrebuje."

Preberi več…

Marjan Doler

Moje srečanje z rakom prostate ali kako sem po bolezni našel pot, ki me osrečuje

Sem Marjan Doler, leta 2011 sem pri 57 letih zbolel za rakom prostate. Po operaciji se je bes v meni stopnjeval zaradi urinske inkontinence. Žal nisem imel nikogar s podobno izkušnjo, da bi se lahko pogovoril. Takrat sem sklenil nekaj pomembnega – postal bom prostovoljec – in ko so težave izzvenele, sem to tudi uresničil.

Preberi več…

Jelka Luzar

Kako sem pobegnila iz objema malodušja

Sem Jelka Luzar, leta 2012 sem bila vključena v program DORA in odkrili so mi raka na dojki. Strah in groza. V času dolgotrajnega zdravljenja sem našla veliko podpore v skupini za samopomoč. Potem sem se spopadala še s hujšo depresijo. Končno sem občutila srečo in zmagoslavje. Sedaj je vsak dan posebej zame praznik.

PER ASPERA AD ASTRA.
Prek trnja do zvezd.
Latinski pregovor

Preberi več…

Jaka Jakopič

ŽIVIM ZDAJ, sem ZA ŽIVLJENJE!

Sem Jaka Jakopič! Star sem 28 let. Predvčerajšnjim sem bil profesionalni nogometaš. Včeraj sem zbolel za Hodgkinovim limfomom. Danes sem profesionalni nogometaš. Bolezen je kronična, a ne čakam, da se vrne. ŽIVIM ZDAJ, sem ZA ŽIVLJENJE! (2005)

Preberi več…

Nataša Kogovšek

Življenje - pot čez ovire

Sem Nataša Kogovšek, leta 1992 sem zbolela zaradi raka dojke. Uspešno sem prestala zdravljenje z operacijo in kemoterapijo. Svoje delo fizioterapevtke sem nato opravljala še 13 let s skrajšanim delovnim časom. Vrsto let sem delovala kot prostovoljka v programu Pot k okrevanju.

Preberi več…

Lara Fornazarič

Moja rast skozi bolezen

Sem Lara Fornazarič, psihologinja. Za rakom ščitnice sem zbolela pri 15 letih. Svoje bolezni ne obžalujem. Sicer se sama ne bi nikoli odločila zanjo, ampak je tudi ne bi izbrisala iz svojega življenja.

Preberi več…

Silvo Vizjak

"Naj medi!" ali Moje življenje z boleznijo"Naj medi!" ali Moje življenje z boleznijo

Ime mi je Silvo Vizjak, leta 1994 so mi ugotovili raka ščitnice, ki je bil žal že precej razširjen. Zato je bilo zdravljenje naporno, soočal sem se tudi s hudimi bolečinami. Pa vendar mi je uspelo.

Preberi več…

Bronja Žakelj

Nekaj misli, kar tako ...

"Bronja, raka imaš, Hodgkina", mi je rekel oče takrat, leta 1989. Ni bilo lahko, ampak še sem tu, živa in zdrava. S svojo družino, ki me vsak dan spominja na to, kako lepo je življenje.

Preberi več…

Mugdim Ibrahimagić

Verjel sem, da mi bo uspelo

Sem Mugdim Ibrahimagić, za rakom pljuč sem zbolel leta 1999, ko mi je bilo 49 let. Čez 4 leta po operaciji pljuč se je bolezen ponovila. Zdravljenje z obsevanjem in kemoterapijo je bilo uspešno. Verjel sem, da mi bo uspelo; življenje je kljub bolezni lepo.

Preberi več…

Mojca Saje

Pika na i! ali Rak je bil prelomni trenutek mojega življenja

Sem Mojca Saje, leta 2006 sem zbolela za rakom debelega črevesa. Pri 40 letih sem energijsko pregorela. Rak je bil kritična, prelomna preizkušnja, ki me je prisilila v globoko osebnostno preobrazbo. Stoma mi ne dela nobenih problemov, zdaj cenim vsak trenutek življenja.

Preberi več…

MENU