Dostop na Onkološki inštitut kot pred epidemijo

Onkološki inštitut Ljubljana s ponedeljkom, 27. 2. 2023, odpravlja omejen in nadzorovan vstop v bolnišnico. Nadzorna triažna točka v stavbi E (ob Ljubljanici), preko katere je potekal vstop za bolnike, spremljevalce in obiskovalce med epidemijo covid-19, se tako po natanko treh letih od uveljavitve ukinja. Z istim dnem se odpirajo vhodi na Onkološki inštitut, kot je bilo v veljavi pred epidemijo, za dostop z avtomobilom in za reševalna vozila še naprej ostaja vhod ob Ljubljanici (stavba E).

Tudi po 27. februarju na Onkološkem inštitutu Ljubljana še naprej ostajajo v veljavi sprejeti zaščitni ukrepi:

  • nošenje zaščitnih mask je obvezno za vse bolnike, spremstvo in obiskovalce (kirurška ali FFP2 maska),
  • vzdrževanje ustrezne medsebojne razdalje,
  • razkuževanje rok,
  • skrb za higieno kihanja in kašljanja.

Onkološki inštitut Ljubljana bolnike naproša, da ob znakih prehladnega obolenja ostanejo doma in pokličejo osebnega zdravnika. Za nadaljnje onkološko zdravljenje naj pokličejo Klicni center OI: 080 29 00 med 8.00 in 15.00.

Informacije glede obiskov
Na bolnišničnih oddelkih so obiski bolnikov še vedno omejeni samo na zdrave osebe, brez znakov okužbe dihal. Pri bolniku je lahko samo ena oseba naenkrat, največ 15 minut z dovolilnico lečečega onkologa, v času obiskov. Obiskovalci obvezno nosijo zaščitno masko, si razkužujejo roke in upoštevajo druge veljavne epidemiološke ukrepe OI. Na bolnišničnih oddelkih, ki imajo rdečo ali sivo cono, obiski niso dovoljeni, izjema so umirajoči bolniki z dovolilnico lečečega onkologa.

Protokol vstopa na OI za bolnike, ki so predvideni za sprejem
Bolniki pred sprejemom na OI opravijo HAT in PCR test na SARS-CoV-2. Testiranje je zagotovljeno na OI v kontejnerju pred vhodom v stavbo E ob Ljubljanici. Med hospitalizacijo se testiranje izvaja v skladu z navodili Komisije za preprečevanje bolnišničnih okužb (KOBO) Onkološkega inštituta.

 

Video izjavo strokovne direktorice OI prof. dr. Irene Oblak o odpravljanju omejenega in nadzorovane vstopa v OI Ljubljana si lahko prenesete tu >> https://we.tl/t-TyCwvBm1hv

Zvočno izjavo prof. dr. Oblak si lahko prenesete tu >> https://we.tl/t-GqqdCURojN

 

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU