Predavanje in pogovor o pomenu konoplje pri zdravljenju raka in o njeni uporabi v Slovenij

V stikih z bolniki pogovor vedno bolj pogosto nanese na temo konoplje in njenih pripravkov. Mi – in tudi velika večina bolnikov in strokovne javnosti – nimamo dovolj znanja za kompetentni pogovor na to temo. Zato smo se odločili, da organiziramo predavanje in pogovor o pomenu konoplje pri zdravljenju raka in o njeni uporabi v Sloveniji, ki bo 15. februarja 2023 ob 15.30 uri na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Bolniki se oskrbujejo z bolj ali manj primernimi pripravki konoplje na črnem trgu, v redkih primerih pa na osnovi recepta zdravnika tudi v lekarni.  Ocenjujemo, da je skrajni čas, da se tudi v Sloveniji začnemo resno in odgovorno obnašati do vseh bolnikov, ki jim pripravki lahko pomagajo pri lajšanju težav, ki jih imajo pri soočanju z boleznijo, kljub strokovni obravnavi specialistov in jih obvarujemo pred strokovno nepreverjenimi pripravki.

Pomembno je, da se pomena konoplje zaveda tudi vladajoča koalicija, ki je v 10. členu sklenjenega koalicijskega dogovora zapisala obljubo, da bo to področje uredila.

Vabimo vas na predavanje in pogovor, da predstavimo zdravilni potencial  konoplje pri zdravljenju raka in njen uporabo, analizo trenutnega stanja pri nas in v svetu ter možne korake za izboljšanje stanja.

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU