Ob svetovnem dnevu bolnikov

Ob 11. februarju, svetovnem dnevu bolnikov, je devet humanitarnih organizacij kroničnih bolnikov, med katerimi je bilo v okviru Združenja ONKO NET tudi Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, organiziralo okroglo mizo, na kateri so opozorili na vlogo in pomen organizacij kroničnih bolnikov, ki s svojimi dejavnostmi že desetletja učinkovito dopolnjujejo zdravstveni sistem v Sloveniji. Na okrogli mizi, na kateri so sodelovali Mojca Gobec, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje Ministrstva za zdravje, Erika Lenčič Stojanovič, vodja Službe za nevladne organizacije pri Ministrstvu za javno upravo, Kristina Modic, izvršna direktorica Združenja L&L in predsednica Združenja slovenskih organizacij bolnikov z rakom – ONKO NET, dr. Tatjana Erjavec, podpredsednica Združenja bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo Slovenije, ter Alenka Babič, podpredsednica Zveze koronarnih društev in klubov Slovenije, so se zavzeli za:
– sistemsko ureditev financiranja rednih programov organizacij kroničnih bolnikov, s katerim bi zagotovili nemoteno delovanje organizacij in društev bolnikov,
– posvetovanje z organizacijami kroničnih bolnikov pri oblikovanju zdravstvenih politik,
– konstruktivno in kontinuirano sodelovanje z zdravstvenimi in drugimi oblastmi.
Na okrogli mizi so v živahni razpravi med drugimi aktivno sodelovali Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna, dr. Boštjan Žekš, svetovalec predsednika države, poslanec Državnega zbora in podpredsednik Odbora za zdravstvo Jože Lenart in dr. Tit Albreht iz Nacionalanega inštituta za javno zdravje NIJZ.  Okroglo mizo je povezovala Slavka Brajović Hajdenkumer.

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU