Onko Bolnik Bolniku – spletna skupnost onkoloških bolnikov!

V Društvu onkoloških bolnikov Slovenije že več kot 35 let delujejo skupine za samopomoč bolnikov z rakom. Načelo samopomoči temelji na dejstvu, da si ljudje z enako izkušnjo bolezni in s podobnimi težavami najlaže zaupajo svoje stiske in učinkovito nudijo oporo.

Epidemija virusa Covid 19 je za nekaj časa preprečila stike bolnikov v živo, hkrati pa še pospešila digitalizacijo družbe. Na te izzive smo v Društvu odgovorili z vzpostavitvijo telefona OnkoFON – 080 23 55 in ON LINE skupine za samopomoč bolnikov z rakom.

Odzvali smo se tudi na številne pobude in želje onkoloških bolnikov, da bi se radi med seboj spoznali in se povezali z drugimi bolniki s podobno diagnozo raka, si z njimi izmenjali izkušnje, mnenja in informacije. Pogosto nam bolniki tudi sporočajo, da bi radi pomagali drugim bolnikom,  ki se soočajo z rakom, jih spodbudili in motivirali s svojo izkušnjo.

Vse to so bili razlogi, da smo ustvarili spletno platformo Onko Bolnik Bolniku. Zamišljena je kot stičišče onkoloških bolnikov, kjer si lahko registrirani uporabniki (samo bolniki) izmenjajo kontaktne podatke (e-naslov, lahko tudi telefonsko številko) in se med seboj individualno povežejo. Ob prvem vstopu v skupnost se vsak bolnik registrira in se predstavi s svojo izkušnjo in po želji tudi fotografijo. Od tu naprej bolniki sami poiščejo sogovornika in so hkrati dostopni drugim bolnikom za morebitne individualne stike.

Prijazno vabljeni na spletno stran www.onkobolnikbolniku.si, kjer boste lahko dobili še več informacij o skupnosti, prebrali pravila in izpolnili pristopni obrazec. Za dodatne informacije smo dosegljivi tudi po telefonu 041 835 460.

Bolniki govorimo isti jezik! Poiščite sogovornika!

 

 

Vabljeni tudi v naše skupine za samopomoč bolnikov z rakom, ki delujejo v 21 krajih po Sloveniji in se srečujejo vsak mesec. Skupino vodi prostovoljski tim, koordinatorka skupine z lastno izkušnjo bolezni in strokovni vodja. Pridružite se lahko tudi ONLINE skupini, ki jo vodita naši prostovoljki: Breda Brezovar Goljar z lastno izkušnjo bolezni in zdravnica Jadranka Vrh Jermančič kot strokovna vodja. Srečanja so organizirana prek platforme Zoom, vsak drugi četrtek v mesecu ob 18.00 uri. Za prijavo pošljite mail na dobslo@siol.net.

 

Usposobljeni prostovoljci in prostovoljke so vsak dan med 9.00 in 17.00 uro dosegljivi tudi na OnkoFONu – 080 23 55.

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU