Izšla je nova knjižica Rak pljuč

Nova publikacija Rak pljuč – Vodnik za bolnike/ce na poti okrevanja je namenjena bolnikom z rakom pljuč. Avtorici knjižice sta priznani strokovnjakinji s področja obravnave raka pljuč asist. dr. Martina Vrankar, dr. med., in asist. dr. Karmen Stanič, dr. med., specialistki onkologije z radioterapijo z Onkološkega inštituta Ljubljana.

Bolnike opominjata na nevarnosti te bolezni, ko opisujeta značilnosti raka pljuč, postopke ugotavljanja in zdravljenja ter ponujata vrsto koristnih nasvetov. Novosti v zdravljenju raka v zadnjih letih vzbujajo novo upanje tudi za bolnike z rakom pljuč. V poglavju Pričevanja pa govorijo bolniki o lastni izkušnji spoprijemanja z rakom pljuč in o življenju z boleznijo. Vsaka zgodba je drugačna, vsem pa je skupna ljubezen do življenja in optimističen pogled v prihodnost.

V času prvega soočanja z boleznijo in njenim zdravljenjem je zelo pomembno, da bolnik spozna naravo svoje bolezni in vse možnosti za njeno uspešno obvladovanje. Najbolj zanesljivega prijatelja poišče v svojem zdravniku. Pričujoča knjižica pa mu bo pomagala pri pogovoru z njim, da bo laže zastavljal vprašanja in bolje razumel predlagane postopke obravnave in možnega zdravljenja.

Knjižico lahko naročite ali preberete na spletu.

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU