Povabilo k zbiranju sredstev za nov način imunskega zdravljenja raka

 

Verjetno je tudi do vas prišla informacija o možnosti imunskega zdravljenja raka, ki pa ga v Sloveniji  ni mogoče uresničevati zaradi pomanjkanja opreme, ki je sicer na voljo, problem je v denarju.

Nov način zdravljenja raka s celično terapijo CAR-T predstavlja za nekatere skupine bolnikov s krvnimi raki edino možnost zdravljenja in preživetja. Za zdravljenje, pri katerem bolniku vzamejo imunske celice, ki jih s pomočjo virusov gensko spremenijo, tako da dobijo nove senzorje za vrsto raka, ki ga ima bolnik. Oprema, ki je ni v Sloveniji omogoči, da se celice namnožijo in jih nato vnesejo v telo. Take imunske celice potem učinkoviteje najdejo in uničijo raka.

Zato Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo vodi kampanjo zbiranja sredstev. Cilj je za napravo zbrati 613.000 evrov. Do današnjega dne je zbrana približno polovica teh sredstev, želja pa je, da bi v Sloveniji imeli tri takšne naprave. Če lahko prispevate k temu plemenitemu cilju, vas vabimo, da to storite po lastni presoji in zmožnosti.

Sredstva lahko nakažete na transakcijski račun Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo

IBAN: SI56 0284 3026 3615 528
koda namena: CHAR
namen plačila: CAR-T
referenca: SI 00 52021

Prispevate pa lahko tudi s poslanim SMS-om s ključno besedo ZDRAV5 na 1919.

 

Več o celičnem zdravljenju CAR-T lahko preberete na povezavi: Kaj je CAR-T celično zdravljenje?

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU