Gibanje na recept – tradicionalni pohod na Kokoš

Tradicionalni pohod na Kokoš je letos pod okriljem akcije Gibanje na recept, ki jo Društvo onkoloških bolnikov Slovenije izvaja v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, privabil nekaj več kot 100 naših članov iz vseh koncev Slovenije. Pridružil se nam je tudi prof. dr. Vedran Hadžić s Fakultete za šport in mladi študenti medicine.

Naši člani in podporniki so prišli iz vseh koncev Slovenije: Murska Sobota, Maribor, Ptuj, Slovenj Gradec, Velenje, Celje, Trbovlje, Ribnica, Ljubljana, Kranj, Koper, Izola, Nova Gorica, Postojna in Sežana, da smo se skupaj podali na čudovito in ne preveč zahtevno pot. Nekateri so že dolgo zdravi, drugi komaj par tednov po terapiji. Za mnoge je bilo priti na vrh mala zmaga, zato zadovoljstva ni manjkalo. .

Prof. dr. Vedran Hadžić s Fakultete za šport je pohodnikom na kratko predstavil pomen gibanja in jih spodbudil k redni vadbi. “Med vsemi oblikami vadbe, je najboljša redna vadba”, pravi dr. Hadžić in dodaja: “Izogibajte se sedenju, zmanjšajte zaslonski čas in izkoristite našo lepo naravo. Hoja je izvrsten in najbolj enostaven način telesne aktivnosti, zelo pomembne pa so tudi vaje za moč. S preprostimi vajami za moč, ki naj vam jih pokaže izobražen vaditelj, boste lažje in boljše živeli. Vadba je najboljše zdravilo, je kot poli-tableta, saj deluje na velik spekter težav; npr. znižuje krvni tlak, uravnava sladkor in vpliva na splošno počutje”

 

Za zabavo in ogromno smeha je na Kokoši poskrbela Erna Stantič, stand up komičarka iz Komna, tokrat v vlogi soproge Gasilca Pepija.

 

 

Toliko zadovoljnih in nasmejanih obrazov na kupu potrjuje, da je gibanje in druženje res odlično zdravilo! Naredite vsak dan kakšen korak do boljšega zdravja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU