Tiskovna konferenca – Z zdravjem začnem na krožniku

Pravi moški, vseslovenska komunikacijska akcija, ki jo že tretje leto izvaja Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje RS in Onkološkim inštitutom Ljubljana, je namenjena ozaveščanju širše javnosti o problematiki raka pri moških. Cilj tega dolgoročnega projekta je, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in čim več zbolelih premagalo bolezen. V letu 2017 smo jih skupaj s Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani spodbujali k aktivnemu življenjskemu slogu, da z redno hojo Zakorakajo k zdravju, v letu 2018 pa v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje začenjamo z ozaveščanjem o zdravi prehrani s sloganom Z zdravjem začnem na krožniku. Uravnotežena prehrana je namreč poleg redne telesne dejavnosti eden od najpomembnejših dejavnikov, s katerim lahko zmanjšamo tveganje za težke bolezni, tudi raka.

Letošnjo akcijo Z zdravjem začnem na krožniku bomo pričeli v četrtek, 4. oktobra 2018, ob 11. uri z novinarsko konferenco na Onkološkem inštitutu Ljubljana (Zaloška cesta 2, Ljubljana, predavalnica stavbe C).

Z vami bodo:

·         Ana Žličar, predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije

·         predstavnik Ministrstva za zdravje Republika Slovenija

·         dr. Matej Gregorič, Nacionalni inštitut za javno zdravje

·         asist. mag. Janka Čarman dr. med., Onkološki inštitut Ljubljana

·         dr. Nada Rotovnik Kozjek, dr. med., strokovnjakinja za klinično in športno prehrano, Onkološki inštitut Ljubljana

 

Veselimo se druženja z vami.

Hvala vam, da nam pomagate pri ozaveščanju zdravega življenjskega sloga.

 

* * *

RSVP:
Zala Grilc, zala.grilc@sm-studiomarketing.com, 040 481 210
Breda Brezovar Goljar, Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, dobslo@siol.net, 041 640 435

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU