Pohod na Šmarno goro s slovenskimi policisti

V soboto, 7. aprila 2018, ob 10. uri se s pohodom na Šmarno goro pričenja letošnja akcija ozaveščanja o moških rakih in preventivi z naslovom Zakorakaj k zdravju. Akcija je del dolgoročnega projekta Pravi moški, ki poteka na nacionalni ravni, s ciljem, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in čim več zbolelih premagalo bolezen. Letos za zdravje in podporo ozaveščanju hodijo tudi slovenski policisti. Pridružimo se jim!

Akcijo Zakorakaj k zdravju organiziramo v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana, Ministrstvom za zdravje RS in Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani.
Z aktivno podporo in ozaveščanjem o moških rakih ter pomenu aktivnega življenjskega sloga v svojih vrstah se ji letos pridružujeta Policija in Sindikat policistov Slovenije.
Pričetek akcije bo v soboto, 7. aprila 2018, ob 10. uri z novinarsko konferenco pred Policijsko akademijo v Tacnu (Rocenska ulica 56, Ljubljana Šmartno). Sledil bo skupinski pohod policistov, članov Društva onkoloških bolnikov Slovenije, njihovih svojcev in širše javnosti na Šmarno goro.
Pričetek akcije poteka ob Dnevu zdravja in Dnevu za spremembe in je del vseslovenske prostovoljske akcije, ki jo deveto leto zapored organizira Slovenska filantropija. (Letos poteka pod geslom Povezujemo skupnost – kaj lahko prostovoljsko naredite za izboljšanje življenja v svoji skupnosti.)

Vljudno vas vabimo, da tudi vi zakorakate k zdravju s slovenskimi policisti in se udeležite pohoda na Šmarno goro. Pripomogli boste k ozaveščanju o zdravem načinu življenja in užili blagodejne učinke hoje na zdravje.

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU