Podelili so priznanja Prostovoljec leta 2016

Mladinski svet Slovenije (MSS), krovno združenje mladinskih organizacij, ki delujejo na nacionalnem nivoju je pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja, izvedel zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta 2016, na kateri so razglasili najboljše prostovoljce in prostovoljske projekte za leto 2016. Zaključno prireditev natečaja je na Brdu pri Kranju gostil predsednik RS Borut Pahor.
Društvo je za leto 2016 kandidiralo za priznanje z vlogo za koordinatorki-prostovoljki skupin, ki sta v letu 2016 praznovali 30. obletnico delovanja v Skupini za samopomoč bolnikov z rakom iz Ljubljane in Murske Sobote.

Predstavnice društva (od leve): predsedica Ana Žličar, prostovoljka Jožica Mestnik (Ljubljana), prostovoljka Marija Vugirnec (Murska Sobota), častna predsednica Marija Vegelj Pirc.

 

Na natečaj Prostovoljec leta je letos prispelo 237 prijav. Podelili so naziva Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, naziv Naj prostovoljski projekt, naziv Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, priznanje za mednarodno prostovoljstvo in dve priznanji za posebne dosežke v prostovoljstvu. Gre za tradicionalno prireditev, ki jo je Mladinski svet Slovenije izvedel že petnajstič zapovrstjo.
Priznanja prejemnikom podelili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ministrica za izobraževanje znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk ter predsednik Mladinskega sveta Slovenije Tin Kampl.

Ključno priznanje za kolektivno delo in naziv Naj prostovoljski projekt je letos prejel projekt Izmenjevalnica, ki ga izvaja Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ljubljana. Društvo onkoloških bolnikov Slovenije je prejelo naziv Naj prostovoljski projekt kar dvakrat: strokovna komisija je med 52 projektu izbrala projekt Nešteto razlogov za življenje – vseslovenska humanitarna kampanja ob 25. obletnici Društva onkoloških bolnikov Slovenije in mu podelila ključno priznanje in naziv Naj prostovoljski projekt 2011. V letu 2005 je društvo prejelo naziv Najprostovoljski projekt 2004 za program Pot k okrevanju – organizirana samopomoč žensk z rakom dojke.
Foto in tekst: Janez Platiše

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU