Z dejanji in ne besedami do nove sobe za paliativno nego v Splošni bolnici Ptuj

Dne 28. 8. 2017 je direktor Splošne bolnice Ptuj Andrej Levanič predal v uporabo novo sobo za paliativno nego. Pridobitev internega oddelka je omogočil Klub ptujskih študentov, ki je v maju 2016 organiziral dobrodelni koncert z zbiranjem sredstev pod geslom Dejanja so močnejša od besed. Podprla sta ga Območna enota Rdečega križa in Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, bolnišnica pa je omogočila prostor, v katerem je oprema iz zbranih sredstev.
Nova soba pomeni veliko oporo tako za svojce in bolnike, ki bodo lahko uporabljali prostor z nadstandardno opremo, sodobno posteljo z električnim upravljanjem in sanitarije, ki so namenjene izključno enemu bolniku, ki mu je zagotovljena tudi zasebnost. Bolniki, ki so prej morali oditi na oskrbo v Ljubljano, bodo zdaj lahko ostali v bližini svojcev v domačem okolju.

Otvoritev je veliko pomenila tudi članom Skupine za samopomoč bolnikov z rakom Ptuj, ki deluje vsak 2. torek v mesecu ob 17.uri v sejni sobi Doma upokojencev, Volkmerjeva 10 Ptuj, vodita pa jo Marjeta Bratušek Munda in Julijana Kozel, ki je poudarila, da svojcem in bolnikom v hitrem tempu življenja veliko pomeni možnost, da so skupaj tudi v primeru, ko bolnika ne morejo oskrbovati doma.
Več si oglejte v prispevku RTV Slovenija.

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU