Vabilo na novinarsko konferenco

Pravi moški, vseslovenska komunikacijska akcija, ki jo že četrto leto izvaja Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje RS in Onkološkim inštitutom Ljubljana, je namenjena ozaveščanju širše javnosti o problematiki raka pri moških. Cilj tega dolgoročnega projekta je, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in čim več zbolelih premagalo bolezen.

Cilj tega dolgoročnega projekta je, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in čim več zbolelih premagalo bolezen. V začetku projekta leta 2016 smo »Pravega moškega« definirali kot tistega, ki skrbi zase; nato smo v letih 2017 in 2018 moško populacijo načrtno ozaveščali o tem, da je zdrav način življenja (redno gibanje in uravnotežena prehrana) najboljši način, da zmanjšamo tveganje, da bi zboleli za rakom.

V letošnjem letu dosedanje aktivnosti nadgrajujemo s sporočilom, ki usmerja pozornost na telesne spremembe: Prisluhni telesu, poskrbi zase! in s tem vsebinsko smiselno zaobjemamo vse ključne tematike, ki smo jih komunicirali do sedaj. Moške bomo spodbujali, da so pozorni na telesne spremembe, da ne oklevajo in pravočasno obiščejo zdravnika, da se izogibajo slabim navadam in se odzovejo vabilom na presejalne teste programa SVIT. S tem bomo prispevali k zgodnejšemu odkrivanju raka in večji možnosti preživetja, z opozarjanjem na dejavnike tveganja pa pripomogli k manjšemu številu obolelih.

Letošnjo akcijo Prisluhni telesu, poskrbi zase! bomo predstavili v četrtek, 12. septembra 2019, ob 11. uri z novinarsko konferenco na Onkološkem inštitutu Ljubljana (Zaloška cesta 2, Ljubljana, predavalnica stavbe C). Na konferenci bodo sodelovali:

·         Breda Brezovar Goljar, podpredsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije;

·         prof. dr. Primož Strojan, dr. med., Onkološki inštitut Ljubljana, ki bo govoril o simptomatiki moških rakov: kako prisluhniti svojemu telesu;

·         prof. dr. Peter Umek, ki bo skušal odgovoriti na vprašanje: zakaj se moški tako pozno odločijo za obisk pri zdravniku.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite. Z vašo udeležbo na novinarskem dogodku boste širši javnosti izkazali zavedanje zdravstva in družbe o velikem pomenu ozaveščanja in preventive o moških rakih.

 

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU