Izberite strokovnjaka

Pri zdravljenju vsake bolezni, ne samo raka, je zelo pomembno, da zaupate svojemu zdravniku in ga povprašate o vsem, kar vas tare ali zanima.

Če imate kakšno specifično vprašanje in odgovora nanj niste dobili ali našli v vsebinah na tej spletni strani, so vam tukaj na voljo naši strokovnjaki s področja onkologije in psihosociale.

 

prim. Marija Vegelj Pirc, dr. med.

V društvu delujem že od vsega začetka, saj sem bila pobudnica njegove ustanovitve, ker sem kot zdravnica na Onkološkem inštitutu spoznala, da bi pri reševanju številnih stisk bolnikov lahko pomagali prostovoljci. Prostovoljsko delo se je vseskozi prepletalo z mojim poklicnim poslanstvom v psihoonkologiji in mi pomeni način življenja.

 

E-naslov: marija.vegeljpirc@siol.net

Telefon: 051 690 991

Na voljo za telefonski klic: vsak ponedeljek od 11.14. ure

 


Milena Pegan Fabjan, univ. dipl. psih.

Kot psihologinja sem pri svojem dolgoletnem kliničnem delu v Zdravstvenem domu Sežana, Dispanzer za mentalno zdravje, pomagala številnim ljudem v stiski, tudi bolnikom z rakom. V društvu aktivno sodelujem že več kot 15 let, med drugim sem strokovni vodja dveh skupin za samopomoč, v Sežani in Postojni.

 

E-naslov: milenapfabjan@gmail.com

Telefon: 031 889 344

Na voljo za telefonski klic: vsak četrtek od 11.14. ure

 

 

Ives Zemljarič, univ. dipl. psih.

 

Kljub temu, da sem med mlajšimi prostovoljci oz. prostovoljkami, imam podobno kot ostali svojo izkušnjo bolezni. Pred dobrimi desetimi leti sem zbolela za akutno limfoblastno levkemijo. Bolezen se je po zdravljenju še enkrat ponovila in ponovno zazdravila. Bolnika diagnoza rak spremlja vse življenje – pa ne nujno v slabem smislu. Zavedam se, kako pomembno je, da bolnik v sebi najde tisti vir energije in moči, ki mu omogoča spoprijemanje z boleznijo, zato kot prostovoljka, nekdanja bolnica in psihologinja pomagam Društvu onkoloških bolnikov Slovenije.

 

E-naslov: ives.zemljaric@gmail.com

Telefon: 031 684 367

 

 

asist. dr. Martina Vrankar, dr. med.

Kot specialistka radioterapije in onkologije se na Onkološkem inštitutu Ljubljana ukvarjam z zdravljenjem pljučnega raka, pri katerem smo v zadnjih letih priča izjemnemu napredku tako na področju sistemske terapije kot tudi tehnik obsevanja. Delo z bolniki je izziv, tudi zaradi stisk bolnikov, ki so del sprejemanja in zdravljenja bolezni in jih moramo skupaj premagovati.

 

E-naslov: mvrankar@onko-i.si

 

 

 

 

prof. dr. Nikola Bešić, dr. med.

Po poklicu sem kirurg onkolog in sem že več kot trideset let zaposlen na Onkološkem inštitutu. Večinoma zdravim bolnike z rakom ščitnice in rakom dojke. Prepričan sem, da bolnik v stiski ne sme biti nikoli sam, pač pa je življenje lepše in lažje v družbi sorodnikov in prijateljev.

 

Telefon: 01 587 99 94

Na voljo za telefonski klic: vsak četrtek od 12.15. ure

Print Friendly, PDF & Email