Nova predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije je Ana Žličar

Na redni letni skupščini Društva onkoloških bolnikov Slovenije je bila za novo predsednico soglasno izvoljena Ana Žličar, ki je ob izvolitvi dejala: “Zavedam se kako odgovorna naloga je predsedovati Društvu onkoloških bolnikov Slovenije zaradi vloge, ki jo društvo ima. Zavedam pa se tudi izjemnega potenciala, zbranega v članstvu. Veselim se in sem počaščena, da bomo nadaljevali skupaj! Do tega trenutka sem vas naslavljala z vi, odslej smo mi.”

Dolgoletna predsednica društva Marija Vegelj Pirc je ob prejetju posebnega priznanja z nazivom za častno predsednico dejala: “Vsa leta vodenja društva sem se veselila napredka v medicini na področju onkologije; kljub dejstvu, da je raka vedno več, pa je spodbudno, da vse več ljudi preživi in po zdravljenju živi z različnimi posledicami in omejitvami. Društvo si je vedno prizadevalo za celostno rehabilitacijo in čim boljšo kakovost življenja bolnikov.” Njena misel ostaja vodilo za delovanje društva tudi v prihodnje.

Naziv Častnega člana Društva onkoloških bolnikov Slovenije je letošnja skupščina podelila Jaki Jakopiču. Skupščina je potekala v znamenju volitev, člani so potrdili člane organov za 4-letno mandatno obdobje, 2017-2021.

(foto: Janez Platiše)

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU