“Nova pomlad življenja” v Postojni

V letošnjem letu praznuje Skupina za samopomoč Postojna, ki deluje v okviru programa Pot k okrevanju, 25. obletnico delovanja. Visok jubilej smo obeležili v soboto, 14. aprila 2018 v Kulturnem domu v Postojni. Častni pokrovitelj javne prireditve z naslovom »Nova pomlad življenja«, je bil župan Občine Postojna, gospod Igor Marentič. 

Po uvodnem pozdravu župana in predsednice Društva onkoloških bolnikov Slovenije, gospe Ane Žličar, je strokovna vodja skupine za samopomoč Postojna, gospa Milena Pegan Fabjan spregovorila o delu skupine in o pomembnosti psihosocialne pomoči, ki jo lahko dobi vsak, ki se sreča z boleznijo rak.

Strokovno predavanje z naslovom Novosti v onkologiji je pripravila dr. Simona Borštnar, dr. med., spec. inter. medicine in inter. onkologije, ki je poudarila, da je v zadnjih 30 letih narejen velik napredek pri zdravljenju raka. Častna predsednica društva, prim. Marija Vegelj Pirc se je sprehodila skozi zgodovino in nas spomnila na prireditev Nova pomlad življenja  in opomnila na pomen povezovanja in druženja ter medsebojne pomoči.

V kulturnem delu programa so sodelovali tenorist Miran Žitko in pianistka Snježana Pleše, Folklorno društvo Vipava in Srbsko prosvetno društvo Nikola Tesla Postojna.

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije in Skupina za samopomoč bolniov z rakom Postojna se za pomoč pri izvedbi prireditve zahvaljujemo Občini Postojna in Občini Pivka ter ostalim donatorjem: Nagode Goranka, AMD Postojna, Marinčič d.o.o., Sitor d.o.o., Novak d.o.o., Pivka d.d. in podjetju Katern d.o.o.

.

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU