Maribor, 17. april 2023 – Predavanje in pogovor o pomenu konoplje pri zdravljenju raka

Po odmevnem predavanju in pogovoru o pomenu konoplje pri zdravljenju raka in o njeni uporabi v Sloveniji v Ljubljani, smo organizirali dogodek tudi v Mariboru. Strokovno in laično javnost vabimo 17. aprila 2023 ob 15.30 uri v UKC Maribor (sejna soba Oddelka za psihiatrijo). Vstop je prost.

Bolniki se namreč oskrbujejo z bolj ali manj primernimi pripravki konoplje na črnem trgu, v redkih primerih pa na osnovi recepta zdravnika tudi v lekarni. Ocenjujemo, da je skrajni čas, da se tudi v Sloveniji začnemo resno in odgovorno obnašati do vseh bolnikov, ki jim pripravki lahko pomagajo pri lajšanju težav, ki jih imajo pri soočanju z boleznijo, kljub strokovni obravnavi specialistov in jih obvarujemo pred strokovno nepreverjenimi pripravki.

Pogovor z onkologinjo, prim. Josipino Ano Červek, dr. med in Matejem Červekom, dr. med. bo vodila Breda Brezovar Goljar.

Predavatelja:

Prim. Josipina Ana Červek dr. med., onkologinja, prejemnica posebnega odlikovanja predsednika RS Boruta Pahorja za izjemne dosežke pri uvajanju novih metod onkološkega zdravljenja. Poglobljeno se je ukvarjala tudi z uvajanjem novih znanj na področju zdravljenja s kanabinoidi. Je tudi prejemnica Zlatega odličja Slovenskega združenja paliativne in hospic oskrbe.

Matej Červek, dr. med. je končal študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2015, nato se je dodatno usposabljal v univerzitetni bolnišnici Hospital de Santa Maria v Lizboni. Kot prostovoljni zdravnik je tri mesece sodeloval na zdravniški humanitarni misiji »Kenija 2012«. S področjem kanabinoidov se je začel ukvarjati 2014, ko je ob pripravi članka na to temo ugotovil, kakšen je razkorak med dejanskimi znanstvenimi dognanji ter znanjem in mnenjem medicinske stroke ter kako velika je potencialna klinična korist, ki se zaradi tega razkoraka izgublja. Od takrat je soavtor več člankov in predavanj o možnosti uporabe kanabinoidov v onkologiji ter o stanju kanabinoidov v Sloveniji. Je strokovni sodelavec Mednarodnega inštituta za kanabinoide ICANNA, deluje tudi v tehnološkem podjetju na področju znanstvenega pristopa k podaljševanju življenja in izboljšanju funkcioniranja.

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU