Vrni se   Forum Društva Onkoloških Bolnikov Slovenije > Rak na modih

-->

Orodja za teme Išči po tej temi Načini prikaza
Staro 11-06-2008, 08:42 PM
lkusic lkusic is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: Nov 2008
Sporočila: 1
Privzeto Rak na modih

Pozdravljeni,
mene zanima kako ugotoviti rak na modih?
Ali je to izrastek prav na modih ali je to lahko tudi izrastek v notranjosti mošnje?

hvala
Staro 11-07-2008, 05:48 AM
zizou zizou is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: Oct 2007
Sporočila: 33
Privzeto

Zdravo!
Načeloma gre za tumor v oz. na samem modu, seveda pa se lahko pojavi tudi drugje v mošnji! Sam sem ga otipal na samem modu, po operaciji pa so ugotovili, da je bila večina tumorja v samem modu pa še eden je bil skrit v njem, katerega ni bilo mogoče otipati!

LP
Staro 11-07-2008, 07:33 AM
dobslo dobslo is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: Oct 2006
Sporočila: 47
Privzeto

Pozdrav lkusic!

Nekaj o bolezenskih znakih in odkrivanju raka na modih je navedeno tudi na podstrani:
http://www.onkologija.org/sl/domov/o_raku/rak_na_modih/

O navodilih za samopregledovanje mod in informativni knjižici o raku na modih si lahko pogledaš tule:
http://www.onkologija.org/uploads/zl...dovanj_mod.pdf
http://www.onkologija.org/sl/domov/n...ige/?book_id=9

Če pošlješ na: dobslo@siol.net, svoj naslov, ti lahko pošljemo tudi tiskano verzijo.

Upam, da ti je to malo v pomoč. Boljše je biti osveščen in če bo kaj nerazumljivega pisalo, še vprašaj, s skupnimi močmi se bo že našel odgovor.
Lepo bodi!
Staro 12-06-2008, 05:00 PM
Rolando Rolando is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: Dec 2008
Privzeto Lep pozdrav

Imam eno vprašanje glede retenzije testisov

Mogoče je imel kdo podoben primer
Hvala
Staro 12-07-2008, 08:18 PM
dobslo dobslo is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: Oct 2006
Sporočila: 47
Privzeto

Zdravo, Rolando!

Prosim, malo več opiši v vprašanju, če ti lahko kdo pomaga s podobnim primerom.
Morda ti pomaga tudi naslednja stran, če se vprašanje ne dotika toliko onkoloških težav:

http://www.za-naju.si/odgovori.phtml

Lep pozdrav!
Staro 05-28-2009, 01:29 PM
hope hope is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: May 2009
Privzeto

lep pozdrav

Na desnem modu sem zatipal čisto majhno zadevo, kot da bi bila akna,skratka podobna je bradavici ki jo imam na vratu. Mi lahko prosim kdo pove zakaj gre, stvar se da premikat, zanima me kako naj bi se čutila zatrdlina.

l.p.
Staro 06-23-2009, 06:18 AM
zizou zizou is offline
Uporabnik

Privzeto

Pozdravljen!
Mislim, da je najboljše, da stopiš do svojega zdravnika, ki bo stvar pregledal in te napotil dalje! Sicer pa gre pri raku na modih za tumor znotraj mošnje!

Lp
Staro 06-30-2009, 07:40 PM
klima klima is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: Jun 2009
Privzeto

Mene pa zanima naslednje: v desnem modu tipam nekaj kot cevko (1.5 cm približno) a vraščeno na samo modo... Podarjam da bule ne tipam, bolj ima obliko kot cevka. Problem je, ker te vraščene cevke na levem modu ni. Opazil sem tudi, da če se te cevke malo bolj močneje pritaknem me zaboli, sicer me ne boli nič... Sem že bil pri zdravniku, pa je rekel da za rak pride ponavadi bula in večje eno modo od drugega. Pri meni je sta obe enaki velikosti, vendar kot sem malo prej prebral se lahko zgodi da je tudi znotraj samega moda... Sem pa tudi slišal, da ponavadi rak ni boleč... Torej sprašujem, če kdo pozna kaj takega? Ali naj grem še enkrat zdravniku na UV pregled? hvala za odgovor...
Staro 07-17-2009, 07:05 AM
zizou zizou is offline
Uporabnik

Privzeto

Pozdravljen!
Če povem oz. napišem po pravici, se niti ne spomnem, kako je bilo s to zadevo na drugem modu (opravljena semikastracija). Načeloma pa naj bi šlo za povezavo obmodka in samega moda! Lahko pa gre tudi samo za kakšno žilo!
V kolikor te skrbi, poskušaj to razložiti svojemu osebnemu zdravniku in naj te pošlje na UZ, kjer bodo zadevo razčistili!

Pa vse dobro!

Orodja za teme Išči po tej temi
Išči po tej temi:

Napredno iskanje
Načini prikaza

Časovni pas: GMT. Trenutno je ura: 12:42 PM.