Ta forum je namenjen za uporabo vsem, ki bi karkoli radi izvedeli ali povedali o raku. Na forumu veljajo enaka pravila obnašanja kot za celotno spletno mesto Društva onkoloških bolnikov Slovenije.

Registracija Pogosta vprašanja Seznam članov Koledar Išči Današnja sporočila Označi forum kot prebran
Vrni se   Forum Društva Onkoloških Bolnikov Slovenije > Možganski tumorji
Odgovori

Orodja za teme Išči po tej temi Načini prikaza
Staro 02-08-2007, 08:59 PM
diva diva is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: Feb 2007
Sporočila: 1
Privzeto pomoč

Pozdravljeni,
najprej vse čestitke in pohvale za vaše delo in trud.
Na vas pa se obračam s prošnjo, da mi prisluhnete in poskušate pomagati.
Pišem v imenu drage prijateljice katere deklica ima tumor na možganih. Bila je že dvakrat operirana, kemoterapije vendar ne pomaga veliko.
Svetovali so jim naj poskusijo še z lasersko operacijo, ki pa jo izvajajo v tujini.
Zanima nas ali je kdo, ki je bil na takšen posegu, ki bi lahko povedal za takšno bolničnico, kjer to izvajajo. Imamo že nekaj stikov vendar bi želeli slišati še kakšno izkušnjo.

Hvala in veliko sončka vsem,
diva
Odgovorite s citatom
Staro 02-10-2007, 05:53 AM
skušek peter skušek peter is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: Dec 2006
Naslov: Dvorjane 18a,2241 Sp.Duplek
Sporočila: 8
Privzeto

Poskusite z vprašanjem na forumu Med.Over.Net-moderirani forum kako živeti z rakom,ker je tisti forum bolj živ.Veliko sreče pri iskanju

Skušek Peter
Odgovorite s citatom
Staro 01-07-2008, 11:30 AM
spokerznik spokerznik is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: Jan 2008
Sporočila: 2
Privzeto

Tudi moja sestra je zbolela za tumorjem na možganih. Po uspešni operaciji in polletnem zdravljenju pri nas , ji je tumor ponovno zrasel. Odločili smose, da gre na zdravljenje v Salzburg k dr. Klehru. Do sedaj je zdravljenje uspešno in tumor se ji vztrajno manjša brez operacije. LP Sandra
Odgovorite s citatom
Staro 01-26-2008, 06:23 PM
Sami Sami is offline
Uporabnik

Smile Pozdravljena Sandra!

Sem prvič na forumu in malo brskam pa sem slučajno zsledila kar ste napisala o vaši sestri ,katera se je ali e še zdravi pri dr. klehr-ju. Moj oče je zbolel za raka na pljučih. Prvič sem zasledila na strani Gospe Simone o Dr. klehr v Salzburgu. Kaj dosti več o tem nisem izvedela, pisala pa sem email,kateri mi je pač napisal da moram bolj podrobno vpisat bolezen očeta in vse kar spada k zdravljenju do sedaj. Sem vesela za vas in vašo sestro, da gre vse skupaj na bolje. Jaz, kadar sem zasledila na nekem forumu odgovor onkološkega zdravnika, naj bodimo pozorni na kliniko v salzburgu, da pač, se gre za nevem kakšne zneske, vse skupaj pa ni nič od tega.
Priznati moram, da ne delam več nič na tem, da bi kaj več izvedela ali pa di bi posredvala kaj več podatkov očetove bolezni, kajti kadar sem prebrala večkrat članke ali odgovore o prevarah, nevem kaj bi. V pimeru Dr. Klehr-ja, pa se mi je vseeno zdelo kar mogoče, tudi spletno stran sem si ogledala.
Če mi vi lahko poveste kaj več o vaši izkušnji oz. vaše sestre ali samo mnenje, bi bila zelo vesela.

V naprej hvala in lep pozdrav,
Sami.
Odgovorite s citatom
Staro 02-14-2008, 12:57 PM
spokerznik spokerznik is offline
Uporabnik

Privzeto Pozdravljeni Sami

Mislim, da se medve že preko računalnika poznava. Enkrat ste me že prosili, naj vam opišem zdravljenje v Salzburgu. Na internetni strani gospe Simone Šket sem vam to tudi napisala, vendar z zamudo, ker nisem redno sledila njene pošte. Potek zdravljenja je še vedno tam objavljen.
Moram vam povedati, da zdravljenje v Salzburgu ni ravno poceni, to se strinjam. Tudi dr. Klehr vam ne more garantirat, da bo lahko pozdravil vsakega pacienta, vendar mislim da se splača poskusit. Tudi pri nas zdravniki ne garantirajo , da te bodo pozdravili. Jaz vam lahko samo povem, da je moji sestri ponovno zrastel tumor v pol leta, kljub temu da je bila v tem času operirana, obsevana in na kemoterapiji. Zato vam lahko zagotovo trdim, da je njej dal še eno možnost do življenja samo dr. Klehr in nihče drug.Zelo malo je zdravnikov onkologov, ki se strinjajo s tem zdravljenjem, zakaj je pa tako, pa ne vem. Sestra je bila sedaj na slikanju in izvidi so bili super. Sedaj , ko se zdravi v Salzburgu, ji tumorja niso operirali, ampak se ji je s pomočjo zdravil začel manjšati. Tako ga ima sedaj le še 25 %.
Želim vam čim več zdravja in upam da boste odšli k dr, Klehru vsaj po mnenje, če že ne na zdravljenje.

Če še boste želeli kakšno informacijo, lahko odpišete na ta forum
Lep pozdrav

Sandra
Odgovorite s citatom
Staro 06-28-2008, 04:08 PM
albin171 albin171 is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: Jun 2008
Sporočila: 1
Privzeto

lp
mane pa zanima ena stvar
ne rečem da o raku takšnem ali drugačnem ne vem nič, sem pa vseeno velik laik.
danes sem gledal oddajo labirint, v kateri je bil februarja gost dr. Klehr. takrat se mi je njegova metoda zdela zelo zanimiva, danes pa so predstavili še drugo mnenje in so na tak način njegovo metodo popolnoma zavrgli
se pravi, jaz kot laik imam dva mnenja strokovnjakov, rečeno je bilo, da je dr. Klehr bil že celo kazensko pregajan, in osebno ne vem, kateremu naj verjamem.
z ene strani alternativa, ki nima preverljive statistike, z druge strani pa uradna medicina, ki ji osebno ne zaupam slepo, ker se lahko odzadaj skrivajo različni interesi, mogoče tudi farmacevtska industrija

prosil bi, če lahko nekdo, ki se v onkologijo razume dovolj dobro in je dovolj nepristranski, malo pokomentira metodo dr. Klehr-ja, pa tudi, če se lahko mogoče oglasi kdo, ki je z omenjenim doktorjem bil v kakršnem koli stiku in malo pokomentira.
stvar je v tem, ker se baje na njegovi kliniki zdravi veliko slovencev, na internetu pa sem zasledil mogoče komaj pet različnih primerov, kjer so metodo podebatirali, če ne sami bolniki, pa njihovi znanci

res da je zdravje nasploh občutljiva tema, vendar mislim da bi si morali ljudje nasploh pomagati med sabo z svojimi izkušnjami
na svojih izkušnjah se največ naučiš, vendar so le te včasih predrage, ali pa pridejo prepozno

veliko se smejte in radi se mejte, pa bo dan lepši
preverjeno!!!
Odgovorite s citatom
Staro 12-15-2009, 09:38 AM
Mojca H Mojca H is offline
Administrator

Datum včlanitve: Oct 2009
Sporočila: 24
Privzeto

Pozdravljeni!

Sicer ne vem veliko o metodah, ki jih uporablja dr. Klehr, rada bi samo povzela in interpretirala nekaj dejstev, ki dem jih odkrila na internetu.

1. Njegova metoda temelji na delovanju citokinov. To so naravne belajkovine, ki jih proizvajajo celice imunskega sistema, kot odziv na tumorske (in druge) celice in delujejo nazaj na imunski sistem (ga spodbujajo ali zavirajo). Tudi pri nas se uporabljajo citokini pri zdravljenju določenih vrst rakov (maligni melanom, rak ledvic), kot biološka zdravila, a v zelo visokih odmerkih in je njihova uporaba zaradi močne toksičnosti omejena.

2. Njegova metoda ni klinično dokazana - se pravi ni šla čez dolgoletne predklinične in klinične raziskave, skozi katere morajo vsa zdravila, da so lahko registrirana.

3. V medicini je stalna praksa, da če nekdo iznajde kako novost (novo zdravilo, način zdravljenja, nov pristop itd..) o tem napiše znanstveni članek, ki ga objavi v eni od priznanih medicinskih revij, da seznani ostale zdravnike stroke s to novostjo. Vsi ti članki so zbrani na internetu na strani PubMed. Na strani sem našla samo en članek, katerega soavtor je dr. Nikolaus Klehr iz leta 1988 in je javnozdravstvene tematike.

Torej dovolj trdnih objektivnih dokazov (razen njegove spletne strani in pričanj nekaterih pacientov) o učinkovitosti njegove metode ni. Zavedam, da bi človek v brezizhodni situaciji zagrabil za vsako vejo. Še posebej dandanes, ko so vsi mediji in širša javnost skrajno kritični in nezaupljivi do tradicionalne medicine. Odločitev je vaša, jaz sem samo objektivno zbrala in povzela, kar sem našla na internetu.

Še linki do strani:

ZA:

Stran dr. Klehr-a
(če je v nemščini kliknite na slovensko zastavo v zgornjem desnem kotu)

Nedeljski dnevnik

Dnevnik

pispevek iz portala najnaj
-rada bi pripomnila, da je ta prispevek - domače rečeno - precej butasto napisan, v nekaterih delih izpodbija samega sebe ("Dr.Klehr ne nudi kakršnihkoli znanstvenih ali kliničnih dokazov o uspešnosti teh terapij pri zdravljenju raka."), enosavni medicinski izrazi so narobe napisani (lymphopenio, leukocytozo...) zato ne priporočam branja, a sem ga vseeno objavila, ker želim uporabnikom foruma nuditi vse dostopne informacije.

PROTI:

24ur.com

24.com video

njena.si

Delo

Večer

Če kdo najde še kak zanimiv prispevek o dr. Klehr-u naj ga prosim objavi tukaj. Menim, da se iz tega lahko razvije precej zanimiva debata

LP, Mojca
Odgovorite s citatom
Staro 05-22-2010, 09:22 AM
stanka stanka is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: May 2010
Privzeto možganski rak

Jaz se učim na internetu, pa moram tole tule napisati, ker mi zahvaljujemo življenje našega atija eni slovenski zdravnici iz Nemčije.

Moj ati je bil pred leti v Minhnu pri zdravnici Ebnerjevi, ker mu na kliničnem niso mogli odstraniti celega tumorja in je sedaj že več kot 10 let zdrav. Dolgo pa si je injiciral belo omelo in še neke druge stvari namesto kortizona. Jaz sem ga takrat peljala in me je tudi naučila injicrat. Pa včasih nam je ponoči odgovarjala na našo pošto.
Tako da bi jaz rekla, da za enega je mogoče alternativa dobra, za drugega pa ne. Nobeden ne more verjeti, da je ati ozdravil, ker je imel že hude napade.
Bogu hvala!
lep pozdrav
stanka
Odgovorite s citatom
Staro 05-22-2010, 09:32 AM
stanka stanka is offline
Uporabnik

Datum včlanitve: May 2010
Privzeto bela omela

ne vem, verjetno ne znam uporabljati še vsega. Nikjer ne najdem, kam sem objavila, da je nam pomagala slovenska zdravnica v Minhnu (Iva Ebner) z belo omelo in še z nekimi drugimi zdravili, ki nadomeščajo kortizon. Ati je ozdravil in mu ni treba več injicirati.
Tule si lahko ogledate tole, ko je ta zdravnica napisala knjigo, kako se to uporablja in upam, da bo mnogim pomagala.
http://www.kam.soltek.de/viewtopic.php?f=35&t=985
lep pozdrav
stanka
Odgovorite s citatom
Odgovori

Orodja za teme Išči po tej temi
Išči po tej temi:

Napredno iskanje
Načini prikaza

Dovoljenja
Dodajanje novih tem - Ni dovoljeno
Pošiljanje odgovorov - Ni dovoljeno
Dodajanje priponk - Ni dovoljeno
Urejanje lastnih sporočil - Ni dovoljeno

vB koda - Vključeno
Smeški - Vključeno
[IMG] koda - Vključeno
HTML koda - Izključeno
Hitra izbira

Časovni pas: GMT. Trenutno je ura: 12:49 AM.