DGR Ljubljana 2019 opozarja na rak prostate

Distinguished Gentleman’s Ride je dobrodelno druženje, ki se odvija na isti dan po celem svetu. Svetovno gledano se na isti dan z istim namenom, opozarjanjem na moško bolezen rak na prostati, v več kot 100 državah in več kot 700 mestih, zbere 125.000 voznikov motociklov. Za raziskave moških bolezni (Movember Foundation) vsako leto zberejo vse več sredstev, lani so jih zbrali skoraj 7 milijonov dolarjev. 

Začetek obstoja organizacije DGR sega v leto 2012, V Ljubljani pa je DGR organiziran že sedmo leto. Odmevnost dogodka je vse večja in vsako leto je vse več udeležencev. Ravno zaradi tega dejstva, so pravila sodelovanja jasno določena. Gosposka obleka ter ustrezen motocikel. Atraktivna kombinacija, ki jo je težko spregledati.

DGR se že tradicionalno povezuje z Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, ki samemu dogodku doda težo in razumevanje, zakaj se pravzaprav družimo. Člani društva predstavijo dejanski vidik te zahrbtne moške bolezni. Letos bodo predstavili akcijo PRAVI MOŠKI – PRISLUHNI TELESU, POSKRBI ZASE! s poudarkom na simptomatiki različnih rakov pri moških.

Dogodek se bo odvijal v nedeljo, 29. septembra 2019.

–          Zbor na Kongresnem trgu  ob 11.00

–          Štart vožnje po trasi Ljubljana – Kamnik ob 12.00

–          Zaključek vožnje v Kamniku z osrednjim delom dogodka ob 13.00

Novost v 2019  so Ambasadorji, vloger Ciril Komotar – Komotar Minuta, nosilec olimpijske medalje Jure Košir in nekdanja Miss Slovenije Metka Albreht.

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU