Brezplačna donacija dohodnine

Pridružite se donatorjem, ki so že namenili do 0,5% deleža dohodnine za brezplačno donacijo Društvu onkoloških bolnikov Slovenije. Z delom dohodnine za leto 2016, ki bi jo sicer plačali v proračun lahko brezplačno podprete organizacije, ki jih izberete. To lahko storite na edavki.durs.si ali na obrazec z navodili, ki ga pošljete na vašo enoto Davčne uprave RS ali na naslov Društva na Poljansko cesto 14, Ljubljana.

Po podatkih portala Registra raka Republike Slovenije www.slora.si je v letu 2013 zbolelo skoraj 14.000 ljudi. Med najpogostejšimi diagnozami so rak prostate, rak debelega črevesja in danke, rak pljuč in rak dojk.

Društvo izobražuje in usposablja prostovoljce z lastno izkušnjo bolezni v programu organizirane samopomoči bolnikov z rakom  Pot k okrevanju, ki obsega dva Info centra in individualno samopomoč bolnic z rakom dojke in mrežo 20 skupin za samopomoč. V programu Publikacije izdajamo glasilo društva Okno, informativne zgibanke in knjižice za pomoč bolnikom izvajamo pa tudi druge programe in aktivnosti ozaveščanja v medijih in na javnih prireditvah, spletu in Facebook strani.

Z vašo brezplačno donacijo lahko podprete tudi naše programe, ki so v pomoč bolnikom z rakom. Več o projektu, ki spodbuja doniranje z geslom “Nič vas ne stane, da ste dobrodelni”, si oglejte na povezavi.

Print Friendly, PDF & Email

 

MENU